top of page
  • Yazarın fotoğrafıBaştan Uca

Gökyüzüne Tutunurken

'Kaçmaya,

camlardaki demir parmaklıkları

zihnimle çıkarmaya

çalıştım.


Soğuğun içine atladım


sayısız binaların arasından geçip,


başka insanların pencerelerinden içeri daldım.


Daha sıcak bir hava ararken


çatılardan fırlayıp uçarak


gökyüzüne tutundum.'



Mira babasını, annesini aldatırken yakaladığında lise sona yeni başlamıştı. Mira’nın dünyası ve ailesi hakkında bildiğini sandığı her şey, anında yerle bir olmuştu. Ailesini bir arada tutan bu yalanlar, aldatmalar ve sırlarla başa çıkabilmek için Mira farkında olmadan kendisini kız kardeşinden ve en yakın arkadaşlarından uzaklaştırmaya başlamıştı. Fakat babasının tek sırrı, Mira’nın annesini aldatmış olması değildi. Mira bir yandan ailesinin dokusunu oluşturan ufak ilmikleri anlamaya çalışırken bir yandan da kendi çalkantılı benliğini yeniden keşfetmeye çabalıyordu, üstelik hala zamanı varken babasıyla barışması gerekiyordu.

Ankara’da yaz, sıcağı beraberinde getirirken zaman zaman da kasvetli bulutlarla bir fırtınaya da ev sahipliği yapabiliyor. Yaz sıcağında bir ağaç gölgesinde oturup serinlerken veya yağmur damlaları cama vururken özenle dekore edilmiş bir kafenin içerisinde ya da evinizde yarattığınız okuma köşenizde kahvenize eşlik edebilecek bir kitaptan bahsedeceğiz bu hafta.


Cordelia Jensen

Cordelia Jensen’in kaleme aldığı ve dilimize Pınar Polat tarafından çevrilmiş bu hikaye, 1993 sonbaharından başlayarak Mira adındaki genç kızın lisenin son senesinde yaşadıklarını konu alıyor. Hikayenin sıradanlığını ise Mira’nın ailesiyle ilgili ilginç gerçekleri öğrenmesi bozuyor. Bir yandan okul yıllığıyla, bir yandan da üniversite başvurusuyla ilgilenmekteyken yüzleşmesi gereken bu gerçekler Mira’nın ruh halini alt üst ediyor.


“Fevkalade bir şiir tarzıyla yazılan bu hikayede Jensen, affetmek ve sevgiyle başa çıkan bir ailenin acı gerçeklerini ve duygularını çok güzel yakalamış. Bu kitap yüreğinizi ısıtacak, kalbinizi kıracak ve parçalarını sonra tekrar birleştirecek.” – AN NA, A Step From Heaven (Cennetten Bir Adım)’ın yazarı


Kitabı okurken gerçek hayattan sıyrılıp kendinizi Mira'nın hikayesinde bulmanız dileğiyle,


Keyifli okumalar!

Yaren & Zeynep

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Eğer

Sibernetik

bottom of page